Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Με την ταινία «Λινάρ» ξεκινά την Παρασκευή 14 Μαρτίου το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία-ντοκουμέντο του Ενρι Τσανάι

Μια συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν μικρό ήρωα της ζωής, θα ανοίξει την αυλαία του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο Ολύμπιον.


Το ντοκιμαντέρ Λινάρ (Linar) της Νάστια Ταράσοβα, αφηγείται την οδύσσεια του Λινάρ, ενός αγοριού από τη Ρωσία που ταξιδεύει στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.


Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα εστιάζει στην περιπέτεια του Λινάρ, αλλά και στο θάρρος του που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ τιμά τη δουλειά του φωτορεπόρτερ και συνεργάτη της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, Ενρι Τσανάι, και οργανώνει στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, έκθεση φωτογραφίας με γενικό τίτλο «Στην κόψη του κάδρου».

Στην έκθεση, που εγκαινιάζεται επίσημα το Σάββατο 15 Μαρτίου, παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από projects του νεαρού δημιουργού, που αποτυπώνουν αφοπλιστικές ανθρώπινες ιστορίες, οι οποίες όλες μαζί, σαν ένα ζωντανό ντοκιμαντέρ, σχηματίζουν μια όψη του σύγχρονου κόσμου που κινείται ανάμεσα στο περιθώριο και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...