Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Γερμανία: Τον βράβευσαν και τώρα τον απελαύνουν!

O Ναζίφ Μούζιτς μπροστά από το σπίτι του στην Βοσνία, «αγκαλιά» με την Αργυρή Άρκτο

Ο λόγος για τον Ρομά Ναζίφ Μούζιτς που τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2013

Τιμήθηκε με την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2013 και τώρα τον διώχνουν από τη χώρα, αφού οι γερμανικές αρχές απέρριψαν το  αίτημά του για χορήγηση ασύλου. Ο λόγος για τον Ρομά Ναζίφ Μούζιτς, που κέρδισε το βραβείο στην Μπερλινάλε για την συμμετοχή του στην ταινία «An episode in the life of an iron piker».

Ο 42χρονος που κατάγεται από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, μάλιστα, τώρα κρατείται σε κέντρο κράτησης μεταναστών και αναμένει την απέλασή του.

«Είμαι έτοιμος να επιστρέψω την Αργυρή Άρκτο, εάν μας επιτρέψουν να μείνουμε εδώ», δήλωσε στην Tagesspiegel.

Ο ίδιος έκανε αίτηση για άσυλο, εννέα μήνες μετά την βράβευσή του και πλέον ζει σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών σε ένα διαμέρισμα 30 τετραγωνικών μαζί με τη σύζυγο του και τα τρία τους παιδιά.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι τις 9 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Μούζιτς, μετά τη βράβευσή του είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο από το χωριό του Σβάτοβατς στη βόρεια Βοσνία: «Ελπίζω η Αργυρή Άρκτος να αλλάξει τη ζωή μας. Θα ήθελα απλώς να έχω σταθερή δουλειά, δεν ζητάω περισσότερα από τη Βοσνία».

Ακόμη, είχε εξηγήσει ότι μαζεύει σιδερικά για να θρέψει την οικογένειά του, λέγοντας πως «κερδίζω 5 με 10 ευρώ την ημέρα, που φτάνουν ίσα-ίσα για να πληρώσω το ψωμί και για το φαγητό των παιδιών μας. Θα έκανα τα πάντα για να μην αναγκαστούν να γίνουν επαίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...