Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Αποζημίωση 1 εκ. δολαρίων ζητά ο Ταραντίνο

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο, κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο του Λος Άντζελες κατά του μπλογκ ενημέρωσης, Gawker, για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, επειδή δημοσίευσε συνδέσμους, ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να κατεβάσουν το σενάριο της τελευταίας του ταινίας, με τίτλο «The Hateful Eight».


Βάσει των εγγράφων που κατέθεσε ο σκηνοθέτης στο δικαστήριο, ισχυρίζεται πως το blog, Gawker Media, έκανε προώθηση και διάδοση «μη εξουσιοδοτημένων αντιγράφων, που μπορούν να κατεβάσουν οι χρήστες, του πλήρους ακυκλοφόρητου σεναρίου του».


Ο σκηνοθέτης ζητά ως αποζημίωση 1 εκατομμύριο δολάρια.

Στην αγωγή αναφέρεται επίσης και η ιστοσελίδα AnonFiles.com, στην οποία υπάρχουν οι 146 σελίδες του σεναρίου.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν και να κατεβάζουν αρχεία ανώνυμα, ενώ στους όρους και τις προϋποθέσεις αναφέρεται ότι οι χρήστες μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για «παράνομη καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας».

«Μην ανεβάζετε αρχεία που παραβιάζουν την τοπική νομοθεσία. Τα παράνομα αρχεία θα καταργούνται», αναφέρεται.

Η ιστοσελίδα είχε δημοσιεύσει για πρώτη φορά το σενάριο στις 23 Ιανουαρίου και οι σύνδεσμοι εξακολουθούν να είναι ενεργοί σε αυτό.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα Deadline Hollywood, ο Ταραντίνο δήλωσε ότι είναι «πολύ θλιμμένος» σχετικά με τη διαρροή του σεναρίου και απέρριψε τα σχέδιά του να γυρίσει την ταινία, λέγοντας πως αντ’ αυτού θα δημοσιεύσει το σενάριο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...