Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Προβολές στην Εσθονία απο το 2ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

La villa Ammende (Pärnu, Estonie)
La villa Ammende (Pärnu, Estonie) (Photo credit: dalbera)

Ελληνικές στιγμές με αφορμή το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας θα ζήσουν οι κάτοικοι του Parnu στην Εσθονία ξεκινώντας την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου με μια ελληνική βραδιά γεμάτη μουσική και κινηματογράφο,στη δημοτική βιβλιοθήκη του Πάρνου.

Η Ρεμπέτικη Κομπανία Mr. Buzuki & Rembetes θα κάνει μια συναυλία,με παλιά όμορφα ρεμπέτικα. Θα Υπάρξει σεμινάριο πάνω στους ελληνικούς χορούς και προβολές των βραβευμένων ταινιών του 2ου Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας.Θα ακολουθήσουν προβολές στο σχολείο Pärnu Ühisgümnaasium, στα πλαίσια του μαθήματος κινηματογράφου, τις παρακάτω ημερομηνίες: 15.01, 22.01 και 29.01.2013 Στις 30.01.2013 ξανά στο ίδιο σχολείο στα πλαίσια της κινηματογραφικής λέσχης.

Για το μάθημα κινηματογράφου στο σχολείο οι ταινίες μικρού μήκους είναι πολύ καλό υλικό - πώς ο σκηνοθέτης δημιουργεί μια ιστορία και πώς καταφέρνει να την παρουσιάζει στην οθόνη. Στην Εσθονία δεν γίνονται πάρα πολλές ταινίες μικρού μήκους. Υπάρχει το τμήμα του Πανεπιστημίου του Τάλιν ''Balti Filmi-ja Meediakool'' όπου οι φοιτητές διδάσκονται μαθήματα σχετικά με τον κινηματογράφο και τις ταινίες μικρού μήκους. http://www.bfm.ee/.

Η προβολή των ελληνικών ταινιών μικρού μήκους είναι πολύ χρήσιμη και επικοδομητική για τους φοιτητές, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να πλησιάσουν μια διαφορετική κουλτούρα και ταμπεραμέντο. Επίσης οι ιστορίες των συγκεκριμένων ταινιών έχουν διεθνές και παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά ταυτόχρονα δείχνουν στοιχεία του ελληνικού κινηματογράφου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...