Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Aφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο 36ο φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου του Μόντρεαλ

Στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο είναι αφιερωμένο το 36ο Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου του Μόντρεαλ, το οποίο... άνοιξε χθες αυλαία με την κινέζικη ταινία «Ένας κροκόδειλος του εκατομμυρίου» εν μέσω ηθοποιών, κινηματογραφιστών και καλλιτεχνών του κόσμου.

Ο Σέρζ Λοζίκ, πρόεδρος του φεστιβάλ μιλώντας στο ΑΜΠΕ δήλωσε ότι ο αείμνηστος Θεόδωρος Αγγελόπουλος υπήρξε «μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στο κινηματογραφικό στερέωμα του 20ου αιώνα», ενώ αποκάλυψε ότι μαζί σχεδίαζαν να φτιάξουν μια ταινία συμπαραγωγής μεταξύ Καναδά και Ελλάδας.

Στο εν λόγω φεστιβάλ θα προβληθούν οι ελληνικές ταινίες «10η Μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου, «Η Πόλη των Παιδιών» του Γιώργου Γκικαπέππα και η ιταλοελληνική παραγωγή «Διαμέρισμα στην Αθήνα» του Ρουτζέρο Ντιπάολα.

Στην έναρξη του φεστιβάλ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η δημοτική σύμβουλος του Δήμου του Μόντρεαλ, υπεύθυνη για τον Πολιτισμό Ελεν Φωτόπουλος, ο διευθυντής καλλιτεχνικής φωτογραφίας Γιώργος Γιαννέλης, ο δημοφιλής ηθοποιός του Κεμπέκ Μισέλ Κοτέ και πλήθος κινηματογραφιστών και ηθοποιών από τις χώρες των ταινιών, που θα προβληθούν στο πολυδιάστατο 36ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει: ταινίες για το διεθνές διαγωνιστικό μέρος, διαγωνισμό πρωτοεμφανιζόμενων ταινιών, ταινίες εκτός διαγωνισμού, ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, αφιερώματα, σινεμά κάτω απ΄τα αστέρια, μίνι φεστιβάλ κινηματογράφου των Καναδών φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...