Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Πάτμο

Τη 2η διοργάνωση του ανακοίνωσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου, 18-22 Ιουλίου, μετά από απουσία ενός χρόνου. Η 1η διοργάνωση είχε διεξαχθεί το 2010.

Συνολικά 52 ταινίες θα προβληθούν αυτές τις 5 ημέρες. Θα προβληθούν εννιά ταινίες μεγάλου μήκους με διεθνή χαρακτήρα, βραβευμένες σε διεθνή φεστιβάλ από τη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Αμερική, τη Ρωσία και την Αγγλία, όπως επίσης ντοκιμαντέρ και 20 ταινίες μικρού μήκους, ελληνικές και ξένες, βραβευμένες σε διαφορετικά φεστιβάλ με την επιμέλεια του Φεστιβάλ Psarokokalo.

Οι προβολές θα γίνουν στο δημοτικό σχολείο της Σκάλας και στο παλιό σχολείο της Χώρας της Πάτμου. Η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η εγκαθίδρυση ενός θεσμού, που θα καταστήσει την Πάτμο πόλο έλξης κινηματογραφιστών απ’ όλο τον κόσμο και σημείο δημιουργικής επαφής ανάμεσα σε παραγωγούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς και κριτικούς διεθνούς εμβέλειας με καταξιωμένους και νεότερους Έλληνες συναδέλφους τους.

Όπως λένε οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, «ιστορικά και πολιτιστικά φορτισμένη, η Πάτμος αποτέλεσε την έμπνευση για τη γέννηση της ιδέας και την πραγματοποίηση του φεστιβάλ».

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Ιουλίου, στις 8.30, στο δημοτικό σχολείο της Σκάλας με την ταινία «Νικόστρατος». Ακολουθεί το «Όσλο 31 Αυγούστου» του Γιοακίμ Τρίερ. Το φεστιβάλ θα κλείσει με την αγγλική κωμωδία «Εκτός Νόμου και χρόνου» την Κυριακή 22 Ιουλίου, στις 9, στο δημοτικό σχολείο της Σκάλας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στη σελίδα του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...