Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ο Χάρι Πότερ ...«σαρώνει» τα ταμεία και στην Ελλάδα

Harry Potter, uma grande magia!Image by Daniel F. Pigatto via FlickrΜε μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στην Ελλάδα η προβολή του πρώτου μέρος της έβδομης και τελευταίας ταινίας , "Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Α".

Το πρώτο τετραήμερο προβολής της (18-21 Νοεμβρίου), την ταινία παρακολούθησαν 166.211 θεατές, πίσω μόνο από τα 178.400 εισιτήρια που είχε κόψει η τέταρτη ταινία της σειράς, "Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς", το 2005.

Ένα εξίσου εντυπωσιακό στατιστικό στοιχείο… τα εισιτήρια του πρώτου μέρους του 7ου Χάρι Πότερ, αποτελούν το 69% των εισιτηρίων που κόπηκαν το τετραήμερο στην χώρα μας (240.160 εισιτήρια).

Η ταινία άνοιξε εξίσου εντυπωσιακά σε όλο τον κόσμο. Από την εταιρία διανομής στην Ελλάδα δόθηκαν ορισμένα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για την ταινία:

--Έσπασε το ρεκόρ μεταμεσονύχτιων προβολών στην Βόρεια Αμερική, με 24 εκατομμύρια δολάρια, αντί των 22,2 εκατομμυρίων δολαρίων - άνοιγμα της προηγούμενης ταινίας, Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ.
-- Ξεπέρασε τα 330 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεων τις πρώτες 4 μέρες προβολής σε όλο τον κόσμο (125,1 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και 205 εκατομμύρια δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο.

--Το άνοιγμα της ταινίας εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και Καναδά είναι το καλύτερο άνοιγμα ταινίας που δεν άνοιξε μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, την καλύτερη σαιζόν για τις περισσότερες κινηματογραφικές χώρες διεθνώς.

--Το άνοιγμα τριημέρου στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά (125,1 εκατομμύρια δολάρια) είναι ρεκόρ για το franchise του Χάρι Πότερ. Ξεπέρασε κατά 23% τις εισπράξεις της τέταρτης ταινίας, Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς (102,6 εκατομμύρια δολάρια).

-- Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εισπράξεις 28 εκατομμυρίων δολαρίων, το πρώτο μέρος των Κλήρων του Θανάτου έκανε ρεκόρ ανοίγματος όλων των εποχών.

--Αντίστοιχα στην Αυστραλία (15 εκατομμύρια δολάρια) και στην Ρωσία (12 εκατομμύρια δολάρια), η ταινία έκανε ρεκόρ ανοίγματος.

Εντυπωσιακά, επίσης, είναι τα ανοίγματα της Γερμανίας (21,8 εκατομμύρια δολάρια), της Ιταλίας (11,5 εκατομμύρια δολάρια), της Ιαπωνίας (14 εκατομμύρια δολάρια), του Μεξικού (10,2 εκατομμύρια δολάρια) και της Ισπανίας (8,4 εκατομμύρια δολάρια).

Με 16,6 εκατομμύρια δολάρια, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Α', έκαναν ρεκόρ ανοίγματος και για τις οθόνες IMAX. Σε 239 οθόνες στην Αμερική, η ταινία έφτασε σε εισπράξεις τα 12 εκατομμύρια δολάρια. Αντίστοιχα σε 101 οθόνες σε όλο τον κόσμο, έφτασε σε εισπράξεις τα 4,2 εκατομμύρια δολάρια.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...