Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Απόσυρση του ν/σ για τον κινηματογράφο ζητά η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

The Ghost cinemaImage by phill.d via Flickr
Να αποσυρθεί το σχέδιο νόμο για τον κινηματογράφο ζητά η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, καλώντας παράλληλα σε «διάλογο με όλη την κινηματογραφική κοινότητα, για ένα νομοσχέδιο με όραμα και προοπτική» τον υπουργό Πολιτισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την διαβούλευση του σχεδίου νόμου για τον κινηματογράφο, η οποία έληξε στις 4 Νοεμβρίου, προέκυψε ότι «οι ψήφοι που έλαβαν τα σχόλια και οι παρεμβάσεις συγκέντρωσαν συνολικά τον αριθμό 5351 , από τις οποίες 4952 είναι κατά του νομοσχεδίου και 399 υπέρ του νομοσχεδίου».

Τα κείμενα που υπερψηφίστηκαν κατά του νομοσχεδίου, που ξεπέρασαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΣ, τους 100 και πλέον ψήφους ήταν των «5» προέδρων και Συμβούλων του Ε.Κ.Κ., Μάνου Ζαχαρία, Κώστα Βρεττάκου, Γιάννη Μπακογιαννόπουλου, Διαγόρα Χρονόπουλου και Μάνου Ευστρατιάδη, το κείμενο του σκηνοθέτη Κώστα Φέρρη, του σκηνοθέτη Σπύρου Ταραβήρα,της Κινηματογραφικής Κοινότητας, της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών.

Tα κείμενα που τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου έλαβαν «λιγότερο από 50 ψήφους και ήταν των Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη, με 34 ψήφους και του Βασίλη Κοσμόπουλου με 29 ψήφους».

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...