Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Το Χόλιγουντ εμπνέεται από την Ελλάδα

Το Χόλιγουντ εμπνέεται από την Ελλάδα Μία ηρωική πράξη των Ελλήνων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου κερδίζει το ενδιαφέρον παραγωγών του Χόλιγουντ.


Σε ένα σημείο της ιστορίας που η Ελλάδα λαμβάνει τόσο πολύ αρνητική δημοσιότητα, μία ταινία μικρού μήκους έρχεται να υπενθυμίσει πως είμαστε ένα έθνος το οποίο όταν ενώνεται μπορεί να επιτύχει αυτό που κανένας άλλος δεν τολμά ακόμα και να σκεφτεί.


Μία από τις πιο θαρραλέες πράξεις σε όλη την ιστορία του Β' Παγκοσμίου πολέμου φιλοδοξεί να ξαναζωντανέψει μέσα από τα καρέ μιας ταινίας μικρού μήκους το GreekAmerica Foundation με τη βοήθεια του Sid Ganis, πρώην πρόεδρου της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (Όσκαρ) και νυν πρώτου αντιπρόεδρου.

Η μικρού μήκους ταινία «No Man is an Island» θα αφηγηθεί την αληθινή ιστορία που διαδραματίστηκε τον χειμώνα του 1943 στο νησί της Ζακύνθου όταν οι Ναζί απαίτησαν από το Δήμαρχο του νησιού και τον Αρχιεπίσκοπο να τους παραδώσουν μία λίστα με τα ονόματα των Εβραίων κατοίκων. Αυτό που επακολούθησε έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο σημαντικές πράξεις αντίστασης σε όλη την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Μία πράξη η οποία οδήγησε στην ολοκληρωτική διάσωση της εβραϊκής κοινότητας του νησιού, ένα μοναδικό φαινόμενο σε ολόκληρη την

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...