Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Το γερμανικό σινεμά ανθεί (και) στην Ξάνθη

Συνεχίζονται με επιτυχία οι δραστηριότητες της Κινηματογραφικής Λέσχης ΦΕΞ


Από την Κυριακή 15 έως και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου το Λαογραφικό - Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Γερμανόφωνου κινηματογράφου, μια προσπάθεια της  Κινηματογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ  σε συνεργασία με την Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Ξάνθης και το Ινστιτούτο Γκέτε. Στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό της περιοχής να γνωρίσει τους Γερμανούς δημιουργούς και το έργο τους μέσα από προβολές και συζητήσεις.


Η δουλειά στον κινηματογραφικό χώρο της συγκεκριμένης λέσχης έχει παράδοση. Ανήκει στις παλαιότερες της χώραςα μας, (ιδρύθηκε το 1971) έχει πάντα πλούσιο πρόγραμμα και ευφάνταστα αφιερώματα. Οι συνεργασίες της με άλλα φεστιβάλ και λέσχες φέρνουν νέους δημιουργούς στην πόλη της Ξάνθης δίνοντας βήμα σε νέους κινηματογραφιστές. Επίσης, η ΦΕΞ συμμετέχει σε παραγωγές που γίνονται στην Ξάνθη και οργανώνει μαθήματα, σεμινάρια και παραγωγές.

Εκτός άλλων η κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ συνεργάζεται με την Αnim fest στην Ξάνθη  - Ευρωπαϊκού κέντρο κινουμένων σχεδίων, το Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ & Βίντεο, το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου κινηματογράφου στην Ξάνθη, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης  και το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι περισσότερες από τις ταινίες του αφιερώματος δεν έχουν παιχτεί εμπορικά στις ελληνικές αίθουσες.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

Κυριακή 15: «Whisky mit Wodka» του Αντρέας Ντρέσεν,  2007-08

Δευτέρα 16: «Zeitabschnitte des Werner Bab»  του Κρίστιαν Εντερ, 2005

Τετάρτη 18: «Was bleibt» του Χανς Κρίστιαν Σμιντ, 2012

Πέμπτη 19: «Gerdas Schweigen» της Μπρίτα Βάγκνερ,  2009

Παρασκευή 20: «Unter den Brücken» του Χέλμουτ Κάουτνερ, 1945

Σάββατο 21: «Ghettokids» του Κρίστιαν Βάγκνερ, 2002

Κυριακή 22: «Η άκρη του ουρανού» του Φατίχ Aκίν, 2007

Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...