Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013

«Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο»

Τίποτα δεν μένει κρυφό

WIKILEAKS: το 2010 μια ιστοσελίδα φέρνει στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ, με τα οποία δίνει άλλη διάσταση στη διαρροή πληροφοριών. Το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που προκάλεσε ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του Wikileaks, έχει εμπνεύσει το σενάριο του πολυαναμενόμενου πολιτικού θρίλερ «Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» του Μπιλ Κόντον (την Πέμπτη στους κινηματογράφους). 


Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ξεκινά με τον Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ να συνεργάζονται με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια, δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.

έσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Οταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος τού να κρατάς μυστικά σε μια ελεύθερη κοινωνία - και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις; Με τον Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...