Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Δωρεάν προβολές στον Ιανό: «Οι Εκκαθαριστές» & "Η αγέλη των λευκών λύκων"


Με δύο ιδιαίτερες δημιουργίες, ολοκληρώνονται για τον μήνα Νοέμβρη οι προβολές ελληνικών ντοκιμαντέρ τα βράδια της Πέμπτης. To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και ο Ιανός, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ προβάλλουν κάθε Πέμπτη στις 22:30 αξιόλογες και επίκαιρες δημιουργίες. Του Γιώργου Ρούσσου. 

Oι ενδιαφέρουσες προβολές ελληνικών ντοκιμαντέρ, συνεχίζονται και αυτή την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου και πάντα στις 22:30 με την προβολή του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ «Οι Εκκαθαριστές» («The Cleaners») του Κωνσταντίνου Γεωργούση, ενώ θα ακολουθήσει και η προβολή του ντοκιμαντέρ, «Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» του Γιώργου Αυγερόπουλου.


Καλύπτοντας συνολικά ένα ευρύ φάσμα θεματολογίας, από αφιερώματα σε πρόσωπα, έως κοινωνικά, ιστορικά, επιστημονικά και οικολογικά ζητήματα, οι προβολές ελληνικών ντοκιμαντέρ τα βράδια της Πέμπτης, ολοκληρώνονται και για τον μήνα Νοέμβριο.
Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάδειξη της σημασίας του ντοκιμαντέρ, αφού  αποτελεί σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης κινηματογραφίας και ένα μέσο αποτύπωσης του πραγματικού κόσμου.

Ο κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί την  πραγματικότητα ως πρώτη ύλη, καταγράφοντάς την χωρίς  υπερβολές, δίνοντας τη δυνατότητα στο θεατή να ενημερωθεί για ζητήματα που τον ενδιαφέρουν, να προβληματιστεί και να διδαχθεί από το παρελθόν, χρησιμοποιώντας τη γνώση που αποκτά, για να βελτιώσει το μέλλον του.

Ο κάθε μήνας περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ όχι μόνο πρόσφατης αλλά και παλιότερης παραγωγής καλύπτοντας μια ξεχωριστή θεματική ενότητα.

Ο δεύτερος αυτός κύκλος του Νοεμβρίου, ήταν αφιερωμένος στην ευάλωτη δημοκρατία, τον φασισμό, την κακοποίηση της γυναίκας, αλλά και τη βία γενικότερα. Η είσοδος σε όλες τις προβολές θα είναι ελεύθερη.

Πιο αναλυτικά, αυτή την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: «Οι Εκκαθαριστές» («The Cleaners») του Κωνσταντίνου Γεωργούση και «Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Η ταινία «The Cleaners» του Κωνσταντίνου Γεωργούση, ακολουθεί μέλη της Χρυσής Αυγής, προεκλογικά. Η υπόθεση είναι κάτι παραπάνω από επίκαιρη. Στην Ελλάδα της οικονομικής και πολιτισμικής κατάρρευσης, η Χρυσή Αυγή κεφαλαιοποιεί ένα κομμάτι της αγανάκτησης. Χωρίς προφορική αφήγηση, η ταινία ακολουθεί μέλη και υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2012.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργούσης είναι απόφοιτος του National Film and Television School της Μ.Βρετανίας. Το ντοκιμαντέρ "The Cleaners", είναι αποκλειστικά δική του υπόθεση, καθώς ο ίδιος υπογράφει την σκηνοθεσία, το σενάριο, τη φωτογραφία, τον ήχο αλλά και την παραγωγή της ταινίας του.

«Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» του Γιώργου Αυγερόπουλου, μελετά την άνοδο του φασισμού στη Ρωσία. Η χώρα που σταμάτησε την ναζιστική πολεμική μηχανή με το αίμα 20 εκατομμυρίων ανθρώπων, σήμερα συγκεντρώνει στο έδαφός της τους περισσότερους νεοναζί του κόσμου...

Τα ντοκιμαντέρ «Οι Εκκαθαριστές» («The Cleaners») του Κωνσταντίνου Γεωργούση και «Η Αγέλη των Λευκών Λύκων» του Γιώργου Αυγερόπουλου, θα προβληθούν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 22:30 στον Ιανό (Σταδίου 24) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...