Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Ο Γούντι Αλεν αποσύρει τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» από τις αίθουσες της Ινδίας

Ενάντιος στη νόρμα της ινδικής κυβέρνησης δήλωσε ο Γούντι Άλεν, που απέσυρε τη «Θλιμμένη Τζάσμιν» από τις αίθουσες της Ινδίας όταν πληροφορήθηκε ότι θα προβαλλόταν στους κινηματογράφους με αντικαπνιστικές διαφημίσεις κάθε φορά που στην οθόνη θα εμφανίζονταν οι πρωταγωνιστές να καπνίζουν.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην Ινδία, κάθε ταινία που προβάλλεται στο σινεμά θα πρέπει να εμπεριέχει αντικαπνιστικά μηνύματα όταν οι ηθοποιοί εμφανίζονται να καπνίζουν.

Όπως δήλωσε ο Ινδός διανομέας της ταινίας Ντίπακ Σάρμα της PVR Pictures: «Ο Αλεν έχει τον δημιουργικό έλεγχο της ταινίας, όπως έχει συμφωνηθεί. Δεν ένιωθε καθόλου άνετα με τα μηνύματα που είμαστε υποχρεωμένοι να ενθέσουμε κάθε φορά που κάποιος ήρωας μιας ταινίας καπνίζει. Νιώθει ότι όταν εμφανιστεί κάτι τέτοιο, θα αποπροσανατολίσει την προσοχή του θεατή. Δυστυχώς πρέπει να υπακούσουμε στο νόμο και έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε κανένα έλεγχο πάνω στην ταινία».

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, πέρσι η Sony αναγκάστηκε και αυτή να αποσύρει από τις ινδικές αίθουσες το «Κορίτσι με το Τατουάζ», όταν ο Ντέιβιντ Φίντσερ αρνήθηκε να κόψει σκηνές από την ταινία, σύμφωνα με την επιτροπή λογοκρισίας της χώρας.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...