Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Μοχθηρή μάγισσα η Μέριλ Στριπ

Το κοινό φαίνεται ότι αγαπάει τις κακές, τουλάχιστον στα παραμύθια του σινεμά. Ετσι, η κορυφαία ηθοποιός στο Into Τhe woods υποδύεται ένα σκοτεινό ξωτικό


Οι παραγωγοί του Χόλιγουντ γνωρίζουν καλά πια τη συνταγή τής - εισπρακτικής - επιτυχίας: οι νεαρές και αμόλυντες ηρωίδες των παραμυθιών δεν συγκινούν όπως παλιά τα κοινό. Γι' αυτό και περνούν σε δεύτερη  μοίρα, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στις μοχθηρές βασίλισσες που πλέον και μοιράζονται το χειροκρότημα εξίσου με τις βασικές πρωταγωνίστριες. Οι μεταφορές, άλλωστε, των παραμυθιών στη μεγάλη οθόνη έχουν αποδείξει πως ο καλός του παραμυθιού δεν είναι αναγκαστικά αυτός που φέρνει και τις - απαραίτητες - εισπράξεις. 

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Ρομπ Μάρσαλ το γνωρίζει καλά. Γι' αυτό και στη νέα του ταινία «Into The Woods», η οποία βασίζεται στα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2014, επέλεξε για τον ρόλο της μοχθηρής μάγισσας τη Μέριλ Στριπ. Σχεδόν αγνώριστη εκ πρώτης όψεως, με γκρίζα μαλλιά και απειλητικό βλέμμα, η τρεις φορές βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός δεν είναι η μοναδική επιλογή του σκηνοθέτη για τους «κακούς» της ταινίας.

Στο πλευρό της 64χρονης ηθοποιού πρωταγωνιστεί και ο Τζόνι Ντεπ υποδυόμενος τον… κακό λύκο. Το επιτυχημένο - όπως αποδεικνύουν τα εισιτήρια - κινηματογραφικό τρικ του Χόλιγουντ «επινοήθηκε» το 2012 από την αμερικανική εταιρεία παραγωγής Universal με πρώτη απόπειρα τη «Χιονάτη και τον Κυνηγό». Μια ταινία βασισμένη στο παραμύθι των αδελφών Γκριμ με κακιά μάγισσα τη Σαρλίζ Θέρον. Ακολούθησε, η Τζούλια Ρόμπερτς στο φιλμ «Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου», που είναι επίσης εμπνευσμένο από τη Χιονάτη, ενώ μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε το όνομα της Ατζελίνα Ζολί για τον ρόλο της κακιάς νεράιδας στο «Maleficent» του Ρόμπερτ Στρόμπεργκ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...