Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους: Από τη Δράμα στην Αθήνα

Ολο το πρόγραμμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας για μια εβδομάδα 

Mετά την 36η διοργάνωση του στην Δράμα, το εφετινό φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους «ταξιδεύει» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας (Λαΐς, Ιερά Οδός) από την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ως την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Θα προβληθούν οι βραβευμένες ταινίες του φετινού Ελληνικού και Διεθνούς τμήματος, το σύνολο των ελληνικών διαγωνιζόμενων ταινιών και μαζί, ένα αφιέρωμα σε γερμανικές ταινίες μικρού μήκους για παιδιά και ενήλικες.

Εφέτος στην Δράμα προβλήθηκαν 39 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους από τις συνολικά 184 που υποβλήθηκαν στο Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα.


Στην πλειονότητά τους είναι οι ελληνικές ταινίες είναι ανεξάρτητες παραγωγές και μόνο τέσσερις από αυτές αποτελούν παραγωγή του προγράμματος ΜΙΚΡΟΦΙΛΜ της ΕΡΤ και μόλις μία του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Με την άκρως επίκαιρη ταινία της «Red Hulk», η Ασημίνα Προέδρου προσέγγισε σε βάθος το θέμα του νεοναζισμού και της διείσδυσης του στους νέους και κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο. Χαρακτηριστικό άλλωστε  του εφετινού φεστιβάλ ήταν η μεγάλη συμμετοχή γυναικών:Δέκα εννέα σκηνοθέτριες συμμετείχαν με ταινίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...