Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2013

Το «Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» που σάρωσε τα διεθνή βραβεία παίρνει το δρόμο για τα Όσκαρ

Πρόκειται για την πιο πολυβραβευμένη ταινία της χρονιάς που θα μας εκπροσωπήσει επάξια στα 86α Οσκαρ τον Μάρτιο του 2014.

Σύμφωνα με τη λίστα που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, εβδομήντα έξι ταινίες πρόκειται να διεκδικήσουν το φετινό Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Από ελληνικής πλευράς η ταινία που κατατέθηκε είναι «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Εκτορα Λυγίζου, η οποία είχε αποσπάσει το πρώτο βραβείο μυθοπλασίας στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Το «Hollywood Reporter» εν τούτοις παρουσιάζει την υποψηφιότητα ως γεγονός. Περιγράφοντας το «Αγόρι», ο κινηματογραφικός συντάκτης Νικ Χόλντσγουορθ μίλησε για «επιρροές από Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι και Αλμπέρ Καμί», επαινώντας «τον σκοτεινό κοινωνικό ρεαλισμό και τις σοκαριστικές σκηνές της ταινίας».

Όπως συμπληρώνει η ίδια πηγή, το ιδιαίτερο σε αυτή την ταινία είναι το πόσο άρρηκτα δεμένη είναι η ιστορία της με την ελληνική κρίση (ακόμα κι αν αυτό δεν αναφέρεται ποτέ κυριολεκτικά), καθώς «η ανεργία στην Ελλάδα έχει φτάσει το 27%, ενώ για τους νέους ανθρώπους τα νούμερα είναι διπλά - ποσοστά που ξεπερνούν ακόμα και την κρίση που έφερε στην Αμερική το Κραχ της δεκαετίας του '30».

Όπως αναφέρει το flix.gr, η πορεία της ταινίας υπήρξε μέχρι στιγμής διθυραμβική. Πριν από μόλις έναν μήνα, κι έχοντας συμμετάσχει σε περισσότερα από 30 διεθνή Φεστιβάλ και συγκεντρώσει τα περισσότερα βραβεία ελληνικής ταινίας που μπορεί κανείς να μετρήσει τα τελευταία χρόνια από την πρώτη του προβολή στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι τον Ιούνιο του 2012 μέχρι και σήμερα, «Το Αγόρι Τρώει το Φαγητό του Πουλιού» κέρδισε και το βραβείο καλύτερης πρώτης ταινίας στο 25ο Διεθνές Φεστιβάλ του Galway στην Ιρλανδία.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...