Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Δύο βραβεία στη... Miss Violence, του Αβρανά στο Φεστιβάλ της Βενετίας!

Δύο βραβεία απέσπασε η ταινία Μiss Violence του Αλέξανδρου Αβρανά, η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του  70ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας που ολοκληρώνεται στις 7 Σεπτέμβρη.


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα βραβεία Arca CinemaGiovani Καλύτερης ταινίας για την 70η διοργάνωση του Φεστιβάλ Βενετίας καθώς και το βραβείο Fedeora.

Το βραβείο Arca CinemaGiovani θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή παράλληλα βραβεία του φεστιβάλ Βενετίας, απονέμεται φέτος για δωδέκατη χρόνια και η επιτροπή που το απονέμει αποτελείται από 70 νέους, μεταξύ 18 και 26 χρονών, από την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τυνησία.

Το σκεπτικό της βράβευσης βασίστηκε στο γεγονός ότι ταινία Μiss Violence: «αποτελεί μία διαφωτιστική ανάλυση σχετικά με τη βία και τη σχέση της με την εξουσία, που επιτυγχάνεται μέσω μίας αυστηρής σκηνοθεσίας και αφήγησης. Μία σχολαστική και απόλυτα ελεγχόμενη σκηνοθεσία, μας οδηγεί μέσα από μια σιωπηλή τραγωδία στη σταδιακή αποκάλυψη της».

 To βραβείο πήρε το όνομά του από την εταιρεία που το θεσμοθέτησε την Arca-Enel.


Το βραβείο Fedeora, για την καλύτερη ευρωπαϊκή ταινία, απονέμεται από την Ομοσπονδία Κριτικών Κινηματογράφου της Ευρώπης και της Μεσογείου, η οποία ιδρύθηκε τον Μάιο του 2010 στις Κάννες και τα μέλη της περιλαμβάνουν επαγγελματίες κριτικούς ταινιών από ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.

Πρόκειται για μια ταινία γύρω από την αιμομιξία και την παιδοφιλία μέσα από την ιστορία μιας δυσλειτουργικής οικογένειας.

Το βραβείο FEDEORA καλύτερης ταινίας στο τμήμα «Μέρες των Δημιουργών» απονεμήθηκε στην ισραηλινή ταινία «Βηθλεέμ» του Γιούβαλ Αντλερ, που καταπιάνεται με αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια με τις σχέσεις ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Αραβες, μέσα από την ιστορία ενός νεαρού που μπλέκεται σε μια ομάδα εξτρεμιστών μουσουλμάνων.

Στον Βούλγαρο Μίλκο Λαζάροφ, σκηνοθέτη της ταινίας «Αποξένωση», γύρω από έναν Ελληνα (Χρήστος Στέργιογλου) που ταξιδεύει στη Βουλγαρία για να αγοράσει ένα μωρό, η οποία προβλήθηκε στο ίδιο τμήμα, απονεμήθηκε το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη.

Τέλος, στην ταινία «Ταξικός εχθρός» του Ροκ Μπίτσεκ (Σλοβενία) απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης ταινίας του τμήματος «Εβδομάδα της Κριτικής».

Τα επίσημα βραβεία του φεστιβάλ ανακοινώνονται απόψε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...