Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

«Έφυγε» στα 87 της η αμερικανίδα ηθοποιός Τζούλι Χάρις

Είχε κερδίσει τρία βραβεία Έμι, που αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στην αμερικανική τηλεόραση, και το 1952 ήταν υποψήφια για Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία "The Member of the Wedding"


 Απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών η αμερικανίδα ηθοποιός Τζούλι Χάρις.

Είχε κερδίσει πέντε βραβεία Τόνι για τις θεατρικές της ερμηνείες, ενώ  ήταν υποψήφια για Όσκαρ και είχε εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 ταινίες, μεταξύ των οποίων το "Ανατολικά της Εδέμ", το 1955.

Για πολλούς η Χάρις ήταν κυρίως η ηθοποιός που ενσάρκωσε την αμερικανίδα ποιήτρια Έμιλι Ντίκινσον το 1976 στο θεατρικό έργο "Η ωραία του Άμχερστ". Το 1977 κέρδισε το Τόνι Καλύτερης Ηθοποιού για την ερμηνεία της στο έργο αυτό. Στη διάρκεια της καριέρας της κέρδισε άλλα τέσσερα Τόνι και ήταν υποψήφια για άλλα πέντε. Το 2002 τιμήθηκε με Τόνι για το σύνολο της προσφοράς της στο θέατρο.

Η Χάρις είχε επίσης κερδίσει τρία βραβεία Έμι, που αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στην αμερικανική τηλεόραση, και το 1952 ήταν υποψήφια για Όσκαρ για το ρόλο της στην ταινία "The Member of the Wedding".

Ωστόσο η Τζούλι Χάρις ήταν κυρίως γνωστή για τη θεατρική δουλειά της. "Στις καλύτερες στιγμές του, το θέατρο είναι ένα βάλσαμο για το πληγωμένο μυαλό", είχε πει το 2000 σε μια συνέντευξη. "Μας ενώνει ως ανθρώπινα όντα, μας δίνει ένα σπίτι. Λες: αυτό σημαίνει να είμαι ζωντανός, να είμαι ανθρώπινος, να αισθάνομαι την καρδιά μου να χτυπά. Αυτό σημαίνει. Αυτό κάνει το θέατρο".
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...