Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

Η τρελή πορεία του «Fast and Furious» στα ταμεία, 12 χρόνια μετά τα πρώτα «γκάζια»


Η συνταγή «περιπέτεια, γρήγορα αυτοκίνητα, εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες» αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επιτυχημένη. Μετά από 12 χρόνια και έξι ταινίες, το «Fast and Furious» συνεχίζει την τρελή του πορεία στο box office.

Μετά την επιτυχία στους κινηματογράφους της Βρετανίας, όπου ξεπέρασε σε εισπράξεις τον «Υπέροχο Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, η ταινία «Fast and Furious 6 (Μαχητές των δρόμων 6)» συνεχίζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Συνολικά η εν λόγω ταινία έχει φέρει στα ταμεία παγκοσμίως 275,5 εκατ. δολάρια έως σήμερα. Οι κριτικοί προσθέτουν στα συστατικά που την κάνουν επιτυχημένη, την επιλογή ηθοποιών κάθε εθνικότητας.

Στις ΗΠΑ, όπου προβάλλεται από τις 24 Μαΐου, σπάει τα ρεκόρ. Στις πρώτες ημέρες προβολής (μαζί με τον εορτασμό της ημέρας μνήμης Memorial Day, 27 Μαΐου), υπολογίζεται ότι έκανε εισπράξεις ύψους 122 εκατ. δολαρίων.

Η Memorial Day έδωσε λοιπόν στην κινηματογραφική βιομηχανία λόγους για να γιορτάζει. Το φετινό τριήμερο ήταν και το καλύτερο εισπρακτικά των τελευταίων ετών, καθώς έφερε στα ταμεία 315 εκατ. δολάρια, από 296 εκατ. δολάρια τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Η κωμωδία «Hangover IIΙ» βρέθηκε στην δεύτερη θέση, ενώ ακολούθησαν το «Star Trek Into Darkness» και ο «Iron Man 3».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...