Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Ο ασυμβίβαστος Ρίβερ Φίνιξ «επιστρέφει» στο σινεμά 20 χρόνια μετά το θάνατό του


Ο Ρίβερ Φίνιξ επιστρέφει στην μεγάλη οθόνη 20 χρόνια μετά τον θάνατό του, με την προβολή της ταινίας «Dark blood» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και στο Φεστιβάλ του Μαϊάμι.

Είναι η τελευταία δουλειά του ασυμβίβαστου σταρ της μεγάλης οθόνης που έμεινε ανολοκλήρωτη όταν εκείνος πέθανε ξαφνικά το 1993 από υπερβολική χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Το φιλμ σκονιζόταν σε μια αποθήκη όταν ο σκηνοθέτης Τζορτζ Σλούιζερ αποφάσισε πέρσι να ολοκληρώσει την ταινία. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποίησε μοντάζ και αφήγηση για τις ελάχιστες σκηνές που έλειπαν.
 πρεμιέρα της έγινε στο φεστιβάλ της Ολλανδίας το 2012. Μετά το φεστιβάλ του Βερολίνου, σειρά έχει το Μαϊάμι στην 1η Μαρτίου.

Ο σκηνοθέτης ωστόσο δηλώνει πως δεν έχει σκοπό να αναζητήσει εταιρεία διανομής για την προβολή της σε κινηματογραφικές αίθουσες ανά τον κόσμο.

«Υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι παραγωγοί - επιχειρηματίες που πιθανότατα έχουν κάπου ξεχασμένη μια ταινία. Δεν ενδιαφέρονται για τις ταινίες, ούτε για τον πολιτισμό. Ενδιαφέρονται μόνο για το χρήμα» λέει ο ολλανδός Τζορτζ Σλούιζερ.

Ο ουαλός ηθοποιός Τζόναθαν Πράις, που παίζει επίσης στην ταινία, φέρνει στο μυαλό του στιγμές από την συνεργασία του με τον Φίνιξ. «Σε καμία περίπτωση δεν τον θυμάμαι όμως να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ηταν αφοσιωμένος στη δουλειά του» λέει.

Ο Ρίβερ Φίνιξ, αδερφός του επίσης ηθοποιού Χοακίν Φίνιξ, πέθανε σε ηλικία 23 ετών στο κλαμπ The Viper Room στο Λος Αντζελες – ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο Τζόνι Ντεπ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...