Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2012

«Κινηματογραφιστές σε κρίση»: «Το Χρήμα ειναι Χρόνος»

Oι «Κινηματογραφιστές σε κρίση», μετά τους «Ικέτες», παρουσιάζουν την δεύτερη ταινία τους, με τίτλο «Το Χρήμα ειναι Χρόνος».

Μια ταινία για όλους αυτούς που ο Χρόνος τους δεν έγινε ποτέ Χρήμα.

Σενάριο: Iωάννα Γεροκωνσταντή
Σκηνοθεσία: Λάζαρος Ανδριώτης
Δ/νση φωτογραφίας - Mοντάζ: Νίκος Βουρλιώτης                                                                                                           
Η κρίση φέρνει γκρίνια αλλά όπως όλα δείχνουν λειτουργεί και ως καταλύτης συνεργασίας, δημιουργίας, ευρηματικότητας! Εν προκειμένω, το αποδεικνύει μια ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνών που αποφάσισαν, κόντρα στην οικονομική δυσχέρεια, η οποία τους "εξασφαλίζει" περίσσεια ελεύθερου χρόνου, να αντιδράσουν δημιουργικά!

Αποφάσισαν λοιπόν να πραγματοποιήσουν ένα όνειρο χρόνων, μια και τώρα λόγω ανεργίας έχουν πολύ ελεύθερο χρόνο, και να φτιάξουν τις δικές τους κινηματογραφικές ταινίες.

Σε συνέντευξη που έδωσαν στο in.gr είναι αποκαλυπτικοί των προθέσεων τους. Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:


in.gr: Πώς προέκυψε η ιδέα για τον σχηματισμό της ομάδας, ποιοί ήταν οι πρωτεργάτες;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Η ιδέα υπήρχε αρκετό καιρό τώρα. Λόγω της γενικότερης κατάστασης και της ανεργίας, βρήκαμε τον χρόνο και αποφασίσαμε αυτό που πάντα υπήρχε ως θεωρία να το κάνουμε πράξη. Η βασική ομάδα αποτελείται από τρία άτομα, την Ιωάννα Γεροκωνσταντή (σενάριο), τον Λάζαρο Ανδριώτη (σκηνοθεσία) και τον Νίκο Βουρλιώτη (κάμερα – μοντάζ). Απαντάμε στις ερωτήσεις σας και οι τρείς μαζί.

in.gr: Πόσα μέλη αριθμείτε μέχρι τώρα και ποιος ο άμεσος ή και οι απώτεροι στόχοι σας;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Αριθμούμε 17 μέλη (επαγγελματίες ηθοποιοί και τεχνική υποστήριξη). Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε ταινίες με την προοπτική να καταφέρουμε σύντομα να φτιάξουμε και μια μεγάλου μήκους παραγωγή. Έχουμε ολοκληρώσει δυο παραγωγές των 25 λεπτών και αυτό το διάστημα ολοκληρώνουμε και μια τρίτη.

in.gr: Πώς αντιμετωπίζετε το κόστος των παραγωγών σας;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Το αντιμετωπίζουμε συμμετέχοντας όλοι σε όλα, με την υποστήριξη συγγενών και φίλων και φυσικά με την ευρηματικότητα στον τομέα του τεχνικού εξοπλισμού και του σεναρίου. Στην ιστοσελίδα μας www.cineincrisis.gr μπορεί όποιος θέλει να μας υποστηρίξει (και) οικονομικά.

in.gr: Απολαμβάνετε τη διαδικασία και τι καινούριο φέρνει η κρίση στη δουλειά σας;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Η διαδικασία μιας παραγωγής είναι ο δρόμος ενός δημιουργού που απολαμβάνει με όλο του το είναι το κάθετί που ανακαλύπτει. Όσο για το καινούργιο που φέρνει η κρίση στη δουλειά μας, είναι οι νέες ιδέες, η διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων κάτω από μια άλλη οπτική γωνία, που ούτε καν είχαμε υποψιαστεί, και, σίγουρα, η στήριξη που προσφέρει ο ένας στον άλλον.

in.gr: Η τεχνολογία είναι σύμμαχος σε αυτήν την περίοδο κρίσης ή δυσκολεύει τα πράγματα;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Μην έχοντας άλλη διέξοδο, την πλησιάσαμε δειλά δειλά και τώρα αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι με πολλή δουλειά και μεράκι θα…σταθεί στο πλευρό μας.

in.gr: Πόσο σας βοηθά η κοινωνική δικτύωση;

Κινηματογραφιστές σε κρίση:Αυτό ειλικρινά δεν μπορούμε να το απαντήσουμε ακόμα, ίσως γιατί η καθημερινή «εργασιοθεραπεία» μας, κρατά πολλές ώρες. Σίγουρα πάντως την θεωρούμε σύμμαχό μας, άλλωστε χωρίς αυτή δεν θα δίναμε την πρώτη μας διαδυκτιακή συνέντευξη σε σας!

in.gr: Εκτός από το internet προβάλλετε κάπου τις ταινίες σας;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Προς το παρόν όχι, αλλά ελπίζουμε πολύ σύντομα να μας δοθεί η ευκαιρία.

in.gr: Υπάρχουν προϋποθέσεις για να δεχθείτε νέα μέλη και ποιες είναι αυτές;

Κινηματογραφιστές σε κρίση: Φυσικά και θα δεχόμασταν καινούργια μέλη στην ομάδα μας. Η μόνη προϋπόθεση είναι το κοινό όνειρο!

Συνέντευξη: Τζένη Παπαγεωργίου

www.cineincrisis.gr
Facebook: cineincrisis
Email: info@cineincrisis.gr

Facebook: cineincrisis
Email: info@cineincrisis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...