Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Παραμένει στην κορυφή του box office η ταινία «The Hunger Games»

 Στην κορυφή του αμερικανικού box office για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα παραμένει η ταινία «The Hunger Games» υπερισχύοντας ακόμη και της τρισδιάστατης επανέκδοσης του Τιτανικού. Η ταινία εισέπραξε 33, 5 εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων το σαββατοκύριακο ενώ συνολικά ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια συνολικά σε πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική.

Δεύτερη στο box office είναι η τέταρτη συνέχεια της ταινίας «American Pie» που φέρνει τον τίτλο «American Reunion» με εισπράξεις που έφτασαν τα 21,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία του Τζέιμς Κάμερον, «Τιτανικός 3D» που κυκλοφόρησε τρισδιάστατη με αφορμή την 100η επέτειο από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου βρίσκεται στην τρίτη θέση με εισπράξεις 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα στο σαββατοκύριακο.

 «The Hunger Games»


Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
The Hunger Games
Image via Wikipedia


 Αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τα εξής επόμενα μέρη: το δεύτερο βιβλίο με τίτλο “CATCHING FIRE” (ελλην. Τίτλος : ΦΩΤΙΑ) και το τρίτο με τίτλο “MOCKINGJAY” (ελλην. Τίτλος : ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ).

Η αναγνωρισμένη συγγραφέας Suzanne Collins μας προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ' αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο “The Hunger Games” τον περασμένο χρόνο πούλησε 8,2 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεπερνώντας σε πωλήσεις τις σειρές Harry Potter και Twilight. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πλατύπους.

Κριτικές του βιβλίου:

Η ιστορία δε με άφηνε να κοιμηθώ για πολλές νύχτες. Ακόμα και αφού το είχα τελειώσει, έμενα ξύπνια και το σκεφτόμουνα... Οι Αγώνες Πείνας είναι εκπληκτικοί.
Stephenie Meyer (συγγραφέας του TWILIGHT)

Οι Αγώνες Πείνας, είναι ένα βίαιο, σοκαριστικό, γρήγορο μυθιστόρημα με διαρκές σασπένς. Η ανάγνωση των Αγώνων Πείνας είναι εθιστική.
Stephen King

Κατοικημένη από τρισδιάστατους χαρακτήρες, μια εκπληκτική ιστορία περιπέτειας, πολιτικού σασπένς και ρομαντισμού.
Booklist, STARRED REVIEW

Εντυπωσιακό στήσιμο του φανταστικού κόσμου, δράση που κόβει την ανάσα και ξεκάθαρες φιλοσοφικές ανησυχίες.
– Kirkus

Συναρπαστικό, ευφάνταστο και τρομακτικό…
Los Angeles Times

Καταιγιστική περιπέτεια, από τις καλύτερες του είδους, προορισμένη να ξεπεράσει σε επιτυχία ακόμα και το Λυκόφως της Stephenie Meyer.
– The Times

Αν υπάρχει μια καινούρια σειρά βιβλίων που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την επιτυχία του Χάρι Πότερ και των βρικολάκων του Λυκόφωτος, αυτή είναι οι Αγώνες Πείνας.
Chicago Sun-Times

Ένας Τρομακτικός Καινούριος Κόσμος…Η συγγραφέας έχει οραματιστεί το μέλλον με τρομακτική ακρίβεια και έχει ζωγραφίσει έξοχα τους χαρακτήρες της……Συναρπαστική αφήγηση, το μέλλον πειστικό και τρομακτικό, ενώ μας επιτρέπει να δούμε τις ομοιότητες ανάμεσα στον κόσμο της Κάτνις και το δικό μας.…Πλούσια αλληγορική δύναμη……Άψογη πλοκή…

– NEW YORK TIMES

H ΤΑΙΝΙΑ

Πρόκειται για μια μεγάλη και πολυαναμενόμενη παραγωγή της LIONSGATE (Budget

$75,000,000), το σενάριο της οποίας είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Suzanne Collins (ελλ.τιτλος ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ)

H ταινία κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Μαρτίου 2012 και αναμένεται το αποτέλεσμα να είναι άκρως εντυπωσιακό.

Σκηνοθεσία :
Gary Ross (Pleasantville)
Second unit director:
Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven, Ocean’s Twelve, Ocean’s Thirteen)

Cast:
Jennifer Lawrence (WINTER’S BONE)
Josh Hutcherson (The Kids Are All Right)
Elizabeth Banks (THE NEXT THREE DAYS)
Isabelle Fuhrman (Orphan)
Liam Hemsworth, Lenny Kravitz, Stanley Tucci, Woody Harrelson.

Επίσημο site: http://www.thehungergamesmovie.com/index2.html
Facebook: http://www.facebook.com/thehungergamesmovie
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...