Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011

«#GRIOTS-A SOCIAL MEDIA WAR» - (#ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ- ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ)

Η ΠΡΟΒΟΛΗ του ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «#GRIOTS-A SOCIAL MEDIA WAR» (#ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΡΑΧΕΣ- ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ) θα γίνει την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 19:30,

στο “BOOZE” Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα στην εκδήλωση με τίτλο «Δεκέμβριος 2008 – Επαναπροσδιορίζοντας τις ειδήσεις»

3 χρόνια μετά τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τα πάντα έχουν αλλάξει! Περισσότερο όμως από όλα άλλαξε η «ΕΙΔΗΣΗ» και ο τρόπος που την επικοινωνούμε.

Η αφήγηση μιας ιστορίας έγινε πλέον δυνατότητα των πολλών και των μικρών που η φωνή τους μέχρι πρόσφατα -ελλείψει οικονομικών πόρων και προσβάσιμης τεχνολογίας - δεν ακουγόταν. Τα θεσμικά Ηλεκτρονικά ΜΜΕ βρέθηκαν απέναντι σε μια ανατρεπτική αλλαγή του ενημερωτικού τοπίου, εφόσον η δύναμη της ενημέρωσης πέρασε πλέον στα χέρια των πολλών. Από απλοί καταναλωτές της είδησης οι πολίτες έγιναν οι ίδιοι παραγωγοί και διακινητές της, μορφοποιώντας, επηρεάζοντας ή ανατρέποντας την πραγματικότητα και τα γεγονότα.

Δυο παράλληλες αφηγήσεις που ξεκίνησαν από τον κρότο του πιστολιού του αστυνομικού. Δυο παράλληλοι κόσμοι -τα τηλεοπτικά κανάλια απέναντι στα Blogs, το Twitter και το facebook. Από την μια, τα θεσμικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, από την άλλη ο κάθε πολίτης που με το κινητό του, την φωτογραφική του μηχανή και το κινητό ίντερνετ μετέδιδε μια διαφοροποιημένη πραγματικότητα, άλλοτε πλήρη και ακριβή, άλλοτε μονόπλευρη και αποσπασματική. Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ψυχροί επαγγελματίες, φορείς των τεχνολογικών αλλαγών και δεινοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων, συναγωνίστηκαν την δημοσιογραφία των πολιτών παρουσιάζοντας μια ‘διαφορετική’ αφήγηση που έκτοτε καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο ενημερωνόμαστε.

Η «ενημέρωση» δεν θα είναι ποτέ πια όπως την ξέραμε

Ένα ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου Γιάννη Μούτσου* για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008, που επαναπροσδιόρισαν την έννοια «ΕΙΔΗΣΗ» και την δημοσιογραφία των πολιτών.

**Στο τέλος της προβολής του ντοκιμαντέρ θα ακολουθήσει συζήτηση.

*Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΤΣΟΣ δημοσιογράφος, επί σειρά οχτώ ετών συμπαρουσίαζε την επιτυχημένη εβδομαδιαία εκπομπή «Οι Πύλες του Ανεξήγητου», που προβαλλόταν μέχρι και τον Ιούλιο του 2010 από την συχνότητα του Τ/Σ ALTER, ενώ από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους συνεργάζεται στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Κώστα Χαρδαβέλλα.

Σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει την προσωπική του τηλεοπτική εκπομπή έρευνας με τίτλο «TERRA INCOGNITA» στον Τ/Σ «KONTRA CHANNEL».

Το 2001 ολοκλήρωσε την παραγωγή ντοκιμαντέρ στην Μεγάλη Βρετανία με τίτλο «Quest for Avalon», με βασικό αντικείμενο έρευνας τις εκφάνσεις της μεταφυσικής δραστηριότητας και την επιρροή της στις ζωές της ομάδας ερευνών. Συγχρόνως, συντόνισε και συμμετείχε ενεργά στην παραγωγή (ηχοληψία-κινηματογράφηση) δύο ημίωρων ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Granada TV της Μεγάλης Βρετανίας (“Son of a Preacher Man” - Granada TV, 7 Αυγούστου 2001, “Changing Robes”, Granada TV, 24 Ιουλίου 2001.

Έχει εργαστεί από το 2001 μέχρι το 2004 στην Μεγάλη Βρετανία στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Μάρκετινγκ της Βρετανικής Αστυνομίας της αστυνομικής Διεύθυνσης του Ντέβον και της Κορνουάλλης, όπου παρήγαγε οπτικοακουστικά προϊόντα για την ενημέρωση του κοινού και την εκπαίδευση των αστυνομικών.

Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων MASTER με εξειδίκευση στην «Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες» από το Aυστριακό Πανεπιστήμιο KREMS του Δούναβη, Αυστρία, και στην «Τηλεοπτική Παραγωγή» αντίστοιχα, από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Επιπλέον, κατέχει βασικό πτυχίο στον τομέα της «Δημοσιογραφίας Πολυμέσων με Διοίκηση Επιχειρήσεων και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...