Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

Eμφύλιος μέ ... εξώδικο(!) στο Κέντρο Κινηματογράφου

The ghost cinemaImage by phill.d via FlickrΕξώδικο προς τον πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Γιώργο Παπαλιό, απέστειλαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου του κέντρου, κατηγορώντας τον, μεταξύ άλλων, ότι «μοιράζει κατά βούληση» τα χρήματα του κέντρου και ότι αντιλαμβάνεται το ΕΚΚ ως «ενός ανδρός αρχή», με αποτέλεσμα να δρα χωρίς να ενημερώνει κανέναν.

«Συνεχίζετε την παλιά σας τακτική «του ενός ανδρός αρχή», αφού χωρίς αποφάσεις ή εγκρίσεις του υπάρχοντος ΔΣ μοιράζετε ήδη ανεξέλεγκτα και κατά βούληση 1.200.000Ε», κατηγορούν τον κ. Παπαλιό οι Γ. Γλέζος, Α. Κακαβάς, Ν. Σέκερης και Τ. Σπυριδάκης, μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Τα μέλη του ΔΣ κατηγορούν τον πρόεδρο ότι παραβιάζει το νόμο, ο οποίος ορίζει ρητά ότι μέσα στις υποχρεώσεις του επικεφαλής του ΕΚΚ είναι να τηρεί τις αποφάσεις του παλιού ΔΣ μέχρι αυτές να αναιρεθούν ή να τροποποιηθούν από αποφάσεις του ίδιου ή νέου ΔΣ. Επιπλέον, αναφέρεται στο εξώδικο, ο κ. Παπαλιός κατηγορείται ότι μοιράζει χρήματα χωρίς να έχει καν συγκαλέσει το ΔΣ, με αποτέλεσμα να μην έχει την –απαραίτητη- έγκρισή του για τέτοιες καταβολές.

Ακόμη, αν και ο νέος νόμος ορίζει ότι το ΔΣ του κέντρου συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα, στην καταγγελία των μελών του αναφέρεται ότι, παρά τα σχετικά αιτήματά τους, ο κ. Παπαλιός δεν έχει συγκαλέσει το συμβούλιο «ακριβώς για να μην βρεθεί υπόλογος στο ΔΣ για τις πράξεις και τις παραλείψεις του». 

Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται ότι ο κ. Παπαλιός τον Αύγουστο του 2010 και πριν ακόμα διοριστεί το νεοεκλεγέν τότε ΔΣ είχε και πάλι προχωρήσει στην επένδυση ενός ποσού από τα ταμεία του ΕΚΚ. Το ποσό τότε ήταν 770.000 ευρώ. 

Τέλος, καταγγέλλεται ότι ο κ. Παπαλιός παραβιάζει το νόμο, καθώς είναι την ίδια στιγμή Πρόεδρος του ΔΣ και Γενικός Διευθυντής του κέντρου. Τα καταγγέλλοντα μέλη του ΔΣ, λοιπόν, καλούν τον κ. Παπαλιό να σταματήσει τις καταβολές χρηματικών ποσών από τα ταμεία του κέντρου και να συγκαλέσει το ΔΣ άμεσα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...