Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

«Αγκομαχάει» ο κινηματογράφος στις ΗΠΑ

Τα έσοδα του Box Office στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 100 εκατ. δολάρια φέτος το καλοκαίρι, παρά τη χαμηλή προσέλευση Αμερικανών, τη μικρότερη τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία. 

Ο ιστότοπος Hollywood.com αναφέρει ότι ο πραγματικός αριθμός εισιτηρίων που κόπηκαν αναμενόταν να φθάσει τα 552 εκατομμύρια, τον χαμηλότερο από το 2005, όταν ο αντίστοιχος αριθμός έφθασε τα 563 εκατομμύρια.

Η πτώση στην προσέλευση κοινού αποδίδεται στην απότομη αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, κυρίως για τις τρισδιάστατες ταινίες.

Μια παρόμοια εξέλιξη έχει καταγραφεί και στη Βρετανία.

Το κόστος ενός εισιτηρίου σε αμερικανικό κινηματογράφο αυξήθηκε κατά μέσο όρο 5% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Κινηματογράφων.

Οι κινηματογραφόφιλοι πληρώνουν τώρα κατά μέσο όρο 7,88 δολάρια το εισιτήριο, ποσό αυξημένο κατά 38 σεντς σε σχέση με το 2009.

Οι τρισδιάστατες ταινίες όπως το "Toy Story 3", το "Clash of the Titans" και το "Shrek Forever" ευθύνονται κυρίως για την εξέλιξη αυτή, με τους κινηματογράφους να χρεώνουν αρκετά επιπλέον δολάρια απ' ότι για μια συμβατική ταινία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...