Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Σάντρα Μπούλοκ: η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ηθοποιός

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός της ταινίας «Μια σχέση στοργής» (The Blind Side), Σάντρα Μπούλοκ, θεωρείται η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα ηθοποιός σύμφωνα με τη λίστα του περιοδικού Forbes, κερδίζοντας με διαφορά την Κάμερον Ντίαζ αλλά και την Τζένιφερ Άνιστον. Με 56 εκατομμύρια δολάρια έσοδα τους τελευταίους 12 μήνες, δικαιολογημένα κέρδισε την παγκόσμια πρωτιά.
Η Μπούλοκ απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης γυναίκας ηθοποιού για τη δραματική ταινία «Μια σχέση Στοργής», «συνθλίβοντας» τις αντιπάλους της Κάμερον Ντίαζ, Τζένιφερ Άνιστον, Ριζ Γουίδερσπουν και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ.
Τα μεγαλύτερο μέρος του υπέρογκου ποσού που εισέπραξε η Μπούλοκ αυτή τη χρονιά προέρχεται κυρίως από τις δύο ταινίες «The Blind Side» και «The Proposal». Η Μπούλοκ επωφελήθηκε από τη μεγάλη επιτυχία των δύο αυτών έργων αλλά και από τη συμφωνία που είχε κάνει και στις δύο περιπτώσεις προκειμένου να λάβει εκτός από την αμοιβή της, και μερίδιο επί των εισπράξεων.
Στη δεύτερη θέση της λίστας ισοβάθμησαν η Ντίαζ και η Γουίδερσπουν, με 32 εκατομμύρια δολάρια έσοδα. Η Γουίδερσπουν έχει ήδη αποταμιεύσει τα έσοδά της από τις επερχόμενες ταινίες «How Do You Know» και «Water For Elephants», ενώ η Ντίαζ εισέπραξε την αμοιβή της για τη συμμετοχή της στην κωμωδία «Knight and Day», δίπλα στον Τομ Κρουζ αλλά και για την τελευταία ταινία του Shrek.
Η Άνιστον, που μοιράστηκε την πρωτιά στη λίστα του Forbes την περασμένη χρονιά με την Αντζελίνα Τζολί, έφτασε μόλις στην τέταρτη θέση φέτος. Τα έσοδα της Άνιστον έφτασαν τα 27 εκατομμύρια δολάρια και η Τζέσικα Πάρκερ έκλεισε την πεντάδα της λίστας, με 25εκατομμύρια.
Παρά το Όσκαρ που κέρδισε και την πρωτιά της στη λίστα του περιοδικού Forbes, η Σάντρα Μπούλοκ πάντως, δεν διένυσε την πιο επιτυχημένη της χρονιά, καθώς τον Μάρτιο έλαβε το Χρυσό Βατόμουρο της χειρότερης ερμηνείας για τη συμμετοχή της στην κωμωδία «All About Steve».
Το περιοδικό Forbes για τη σύνταξη της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών ηθοποιών, επικοινώνησε με τα γραφεία δημοσίων σχέσεων των ηθοποιών, μάνατζερ, παραγωγούς και δικηγόρους και έλαβε υπόψη του και τα έσοδα των ηθοποιών από πωλήσεις αρωμάτων, ενδυμάτων και διαφημιστικών σποτ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...