Παρασκευή, 27 Αυγούστου 2010

13ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ στο Λαύριο

To 13ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010 και μέχρι τις 30 του μηνός θα φιλοξενείται στους χώρους του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου.
Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός στον χώρο του κινηματογράφου που μετρά ήδη δεκατρία χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, δίνοντας την ευκαιρία σε δημιουργούς από όλη τη Μεσόγειο, να παρουσιάσουν το έργο τους, να επικοινωνήσουν, να ανταλλάξουν ιδέες, αλλά και να μυήσουν το κοινό στην ομορφιά και τα μυστικά της τέχνης τους.
Φέτος, το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ φιλοξενεί εκτός από ταινίες που βραβεύτηκαν, έργα νέων κινηματογραφιστών, ταινίες σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Punto di vista της Σαρδηνίας καθώς και δημιουργούς με ιδιαίτερη σκηνοθετική γραφή. Επίσης θα γίνει ειδικό αφιέρωμα στον Τάκη Παπαγιαννίδη με τρεις ταινίες του, από το 1977 μέχρι την πιο πρόσφατή του, το 2009.
Ξεχωριστό ενδιαφέρον φέτος έχουν και τα δύο ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Θωμόπουλου που καταγράφουν τις προσπάθειες των Γιατρών του Κόσμου σε Αϊτή και Γάζα καθώς και το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Ακρίδα για τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Κερατέας που απειλείται από την επικείμενη δημιουργία χωματερής (ΧΥΤΑ).
Το φεστιβάλ διοργανώνουν η Ένωση Σκηνοθετών – Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Δήμος Λαυρεωτικής και την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής.
Εκτός από τις ταινίες που θα προβληθούν, το Φεστιβάλ φιλοξενεί παράλληλα και το Café Aman του Κώστα Φέρρη, στη μουσική παράσταση «Ονείρου Ελλάς», την Παρασκευή 27 Αυγούστου, στις 9 μ.μ. και έκθεση ζωγραφικής της Γκαίη Αγγελή με τίτλο «Μετά-σχηματισμοί, Μετά-πλάσεις, Μετά-μορφώσεις».
Πληροφορίες: Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, είσοδος ελεύθερη, http://www.ltp.ntua.gr/uploads/qJ/UI/qJUITJRybvOtXTraQEbH7w/_.pdf_.pdf .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...