Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2010

Η βασιλική οικογένεια στον φακό της Μαντόνας

Madonna (entertainer)Image via Wikipedia
Αµφιλεγόµενες και συνάµα δυναµικές, η Γουόλις Σίµπσον και η Μαντόνα θα «συναντηθούν» στη µεγάλη οθόνη. Η πρώτη είναι η γυναίκα για την οποία ο βασιλιάς Εδουάρδος Η άφησε τον θρόνο του, φέρνοντας τα πάνω κάτω στον τότε συντηρητικό λαό της Βρετανίας. Η δεύτερη είναι η βασίλισσα της ποπ, που από τη δεκαετία του 80 έως σήµερα θέτει τους δικούς της κανόνες στη µουσική βιοµηχανία, λανσάροντας την κάθε της κίνηση ως «µόδα».

Σηµείο συνάντησής τους θα είναι η ταινία «W.Ε.», µε θέµα τη ζωή της Γουόλις Σίµπσον, τα γυρίσµατα της οποίας άρχισαν προχθές.

Είναι το δεύτερο σκηνοθετικό εγχείρηµα για τη Μαντόνα  µετά το «Ηθική και Χυδαιότητα». Για το σενάριο του ροµαντικού αυτού δράµατος συνεργάστηκε µε τον Αλεκ Κεσισιάν, τον σκηνοθέτη του ντοκιµαντέρ «Στο κρεβάτι µε τη Μαντόνα», που προκάλεσε αντιδράσεις στη δεκαετία του 90. Ο Τζέιµς Φοξ και ο γιος του, ο Λόρενς, θα ερµηνεύσουν τον βασιλιά Γεώργιο Ε και τον γιο του, τον Μπέρνι.Η οικογένεια Φοξ έχει συνδεθεί µε τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, καθώς ο Εντουαρντ Φοξ, ο µεγάλος αδερφός του Τζέιµς, ερµήνευσε το 0 τον βασιλιά Εδουάρδο Η.

«Ο κόσµος κατηγορεί τη Γουόλι για πολλά και διαφορετικά πράγµατα. Είναι το λιντσάρισµα το οποίο συνήθως γίνεται σε ανθρώπους που έχουν κάτι και οι υπόλοιποι δεν το έχουν και το ζηλεύουν» λέει η Μαντόνα για το πρότυπό της. «Κάποιοι υποστηρίζουν ότι έκανε µάγια στον βασιλιά Εδουάρδο και ότι τον απάτησε µε άλλον άνδρα. Αλλοι ότι εκείνη ήταν ερµαφρό διτη και εκείνος οµοφυλόφιλος. Ο κόσµος λέει ότι οι δυο τους ήταν υποστηρικτές των ναζί» προσθέτει. Ο βασιλιάς Εδουάρδος Η΄ της Βρετανίας έγινε το 1936 ο πρώτος βρετανός µονάρχης που παραιτήθηκε οικειοθελώς από τον θρόνο και µάλιστα για τα µάτια της δις διαζευγµένης Αµερικανίδας Γουόλις Σίµπσον. Ενας αποτυχηµένος γάµος του 90 φέρνει στο προσκήνιο τον απαγορευµένο αυτό έρωτα του 30. Στην ταινία, η Γουόλι Γουίνθροπ (ρόλος τον οποίο υποδύεται η Αµπι Κόρνις) χωρίζει από τον σύζυγό της και χάνει κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή, µέχρι τη στιγµή που ανακαλύπτει τη Γουόλις Σίµπσον και τον έρωτά της µε τον βασιλιά. Θεωρεί, λοιπόν, ότι µε την παραίτησή του από τον θρόνο απέδειξε την αγάπη του για εκείνη. Ο οίκος δηµοπρασιών στον οποίον εργάζεται η Γουόλι Γουίνθροπ διοργανώνει δηµοπρασία µε αντικείµενα του ζευγαριού. Οσο πιο βαθιά µπαίνει στο παρελθόν, τόσο περισσότερα ανακαλύπτει για τη Γουόλις Σίµπσον. Και δεν είναι όλα κολακευτικά.

Το κινηµατογραφικό παρελθόν της Μαντόνας ως ηθοποιού δεν είναι ιδιαίτερα καλό  εκτός από την ερµηνεία της στην ταινία «Εβίτα», η οποία πήρε θετικές κριτικές. Για πολλούς είναι ατάλαντη ή έστω µέτρια. Από το «Ψάχνοντας απεγνωσµένα τη Σούζαν» και το «Ντικ Τρέισι» έως το «Ενοχο κορµί» και το «Η κυρία και ο ναύτης» (του πρώην συζύγου της, Γκάι Ρίτσι), η Μαντόνα συνεχίζει τις προσπάθειες  αυτήν τη φορά πίσω από τις κάµερες.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε τη γνώμη σας !

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...